Get Adobe Flash player

Jelenlegi hely

Címlap

Jótékony hatás

Testünk 60%-a víz.

Napi szükségletünk 2-3 liter tiszta víz lenne. Miért fogyasztunk mégis olyan kevés vizet?

Ennek sok oka van. Többek között az, hogy az ivásra használt víz /bár megfelel a Magyar szabványnak /, nem ízletes, legtöbb helyen a fertőtlenítésre használt klór érezhető, néhol az ásványi anyag tartalom nem kívánatos/arzén, cián ...stb/. Nem iszunk csapvizet, mert nem esik jól, ezért pótfolyadékokat fogyasztunk, vagy egészen kis mennyiséget iszunk.

MSZ12749 szabvány:

Kiváló víz: szennyező anyagoktól mentes, tiszta természetes állapotú víz. Az oldott anyag és a tápanyagterhelés csekély, szennyvízbaktérium nincs, ellenben az oxigéntelítettség közel teljes.

A csapvizek élvezeti értékét gyakran károsítják fizikai, biológiai és kémiai szennyezők. A klór ma már minden vezetékes vízben megtalálható, és ennek élvezeti károsító hatása mellett az egészségre gyakorolt negatív hatását is sokan szeretnék kiküszöbölni. A kemény víz szintén gyakori probléma, a vízkő nem csak háztartási gépeinket, hanem szervezetünket is kőkristályokkal terheli meg. A nitrit és a nitrát több helyen is veszélyes mértékben szennyezi az ivóvíz-készletünket.
Mindenhol használnak vegyszereket! A háztartásokban,  az iparban, a mezőgazdaságban! A világon előállított kemikáliák mennyisége 1930-2000-ig 1 millió tonnáról  400 millió tonnára nőtt. Több mint 300 vegyszer jelenlétét mutatták ki az emberi szervezetben!
Földünk vízkészlete egyre szennyezettebb/műtrágya, növényvédőszerek, gyógyszermaradványok, rovarölőszerek, különböző kemikáliák...stb/, ezért nem mindegy, mit iszunk! A szakemberek, életmód-tanácsadók által egyre többször hangoztatott vélemény, hogy egészségi problémáink nagy része visszavezethető a nem megfelelő vízfogyasztásra. Ha kevés, rossz minőségű, vegyszerekkel terhelt, rossz szerkezetű vizet fogyasztunk - és ne csak a pohárban lévő vízre gondoljunk, hanem ételeink elkészítésére, és a tisztálkodás során a bőrünkön keresztül felszívott vízre is -, akkor szervezetünk nem tud megfelelően működni. A  szervezet optimális működéséhez biztosítani kell a tiszta, mindenfajta szennyeződéstől mentes, fordított ozmózissal előállított vizet!​

Harvey Diamond

„Az anyagcseréhez elengedhetetlen az ásványi anyagok jelenléte, de a szervezet az ásványokat csak szerves formájukban tudja hasznosítani.
A szervezetbe juttatott, de fel nem használt ásványi anyag a különböző testszövetekbe, szervekbe, ízületekbe, csontokba, a keringési rendszerbe lerakódik,
s e lerakódások idővel betegséget okoznak, sőt, életveszélyessé is válnak. Vesekő, epekő, az agy meszesedése, érelmeszesedés, szívbaj lehet a vége.
A csapvízben lévő klór a szervezeten belül hajlamos reakcióba lépni a zsírokkal (elsősorban állati eredetű zsírokkal: ami bizony bőven akad a szokásos étrendben),
s együtt egy kenőcsös állagú anyagot alkotnak. Ez a ragacs aztán letapad a vivőerek belső oldalára, és ott meszesedést, arterioszklerózist okoz, aminek a vége a manapság  leggyilkosabb kór, a szívroham. Tehát már csak a klórozás szokása elegendő ok lenne arra, hogy az ember kizárólag ozmózis vizet fogyasszon, illetve abból készítse ételeit, italait.” Nem kizárt, hogy a csapvízben adalékanyagként megtalálható klór az egyik legveszélyesebb vegyszer, melyet az ember elfogyaszt.

Kutatók kimutatták, hogy a klór kölcsönhatásba lép a csapvízben található szerves anyagokkal, és ez által klórral telített szénhidrogének jönnek létre, melyek hozzájárulhatnak olyan alattomos betegségek kialakulásához, mint például a verőerek elmeszesedése, a szívroham, szélütés és a rák.
„Beszereztem egy klórtesztelő készletet, mellyel a csapvizemet szoktam ellenőrizni. Időnként magasabb értéket mérek, mint amennyi az úszómedencémben megengedett klórszint." (Dr. Clifford C. Dennison - USA)
" Lehet, hogy a csapvíz fogyasztható, de vigyázat: úszni tilos benne!” / Szerkesztő /
„A daganat kockázata 93%-kal magasabb a népesség azon tagjai között, akik klórozott ivóvizet isznak, illetve abból főznek, mint azok között, akiknek a vizük nem tartalmaz klórt” - U.S. Council of Environmental Quality
A forralással leginkább a víz (H2O) távozik, így a víz méreganyag koncentrációja növekszik!"

"EZ RÁM NEM VONATKOZIK,  MERT ÉN ÁSVÁNYVIZET ISZOM!" -mondják nagyon sokan,de nézzük meg, hogy a napjainkban oly divatos ásványvízivás jó- e a szervezetnek!

Dr. Charles Mayo, a világszerte ismert Mayo Klinika orvosa​

ÁSVÁNYOK

"Az egyedüli ásványi anyagok, melyeket a testünk hasznosítani tud: a szerves ásványi anyagok. Minden más típusú ásványi anyag idegen elem a szervezet számára, amelytől meg kell szabadulnia!”

"Testünk ásványi agyag szükségletét leginkább az ételek biztosítják, nem az ivóvíz. Az emberi szervezet számára szükséges ásványi anyagokból elenyészően kevés mennyiséget tartalmaz a víz az élelmiszerekhez képest. Ha valakinek az étrendje változatos, még ha nem is kiegyensúlyozott, akkor sem fog nyomelem-hiányban szenvedni." American Medical Journal (Amerikai Orvosi Folyóirat). Megjegyzés: 10 dkg sajt tartalmaz annyi szerves kötésben lévő (tehát az emberi szervezet által hasznosítható) kalciumot, mint 12 liter ásványvíz. Az ásványvízben lévő kalcium szervetlen kötésben van!",

Ha a hatóságok által rendszeresen ellenőrzött vezetékes vizünkből kivesszük, amit kényszerből beletettek: a klórt, a klórozott vegyületeket, az íz- és szagrontó anyagokat, akkor egy nagyon megbízható "ásványvizet" kapunk. Ezt ma már könnyen megvalósíthatjuk a saját víztisztító berendezésünkkel.

Tehát döntsön jól!

 

Az Ön és családja egészsége érdekében fogyasszon fordított ozmózis eljárással tisztított vizet!